zaterdag 5 januari 2013

Strovuurtje

De politie heeft in de zaak van de gemeentehuisbrand in Waalre een man opgepakt, verhoord en weer vrij gelaten. Dat laatste hangt samen met het feit dat elk bewijs tegen de man ontbreekt om hem langer vast te houden, respectievelijk aan de rechter commissaris voor te geleiden. Hij is dus niet gepakt.

Punt.

knipsel_waalreOf niet? De recherche moet natuurlijk iets doen om haar gezicht te redden. Dus: ‘de man blijft wel verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting’ ook al komt-ie niet uit het Waalrese
woonwagenkamp.

Elk lichtje dat er pinkt boven de ruïnes van het Waalrese gemeentehuis is er een en moet natuurlijk in de media. Maar is zo’n lichtpuntje als hier vermeld voldoende, om het weer eens lekker op het beeldscherm te laten fikken en met het bericht de krant te openen? En voor de burgemeester van Waalre om tegenover de krant ‘opgetogen’ te reageren? Een burgemeester die in de clinch ligt met het woonwagenkamp, dat ‘de politie nog steeds in het vizier heeft’, aldus de ‘aanvullende informatie’, waarvoor twee verslaggevers tekenden, in het Eindhovens Dagblad.

Zo  lijkt dit stapje in het al meer dan een half jaar durende onderzoek in Waalre een strovuurtje, dat even snel uitgaat als het is ontstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten