donderdag 3 februari 2011

Het is waar dat het vroeger beter was

elektriciteitNu weet ik het zeker: je mag het nooit zeggen, maar vroeger was het toch beter.

De Eindhovense wijk Meerhoven heeft gisteren zeven uren, waarvan 3 1/2 uur in het pikkedonker en al die tijd in de kou, zonder stroom gezeten als gevolg van  een stukgetrokken voedingskabel. In de vooravond kwam een evacuatie op gang als bij het naderen van een cycloon – want wat moet je anders bij het soort ontberingen, dat ‘n kop koffie niet eens mogelijk is?

Zeven uren heeft netbeheerder Endinet nodig om een noodkabel in te zetten.

Af en toe zie ik nog wel eens een spoor van onze goeie ouwe PNEM (voor de laatst geborenen: Provinciale Noordbrabantse Electriciteitsmaatschappij) bij voorbeeld reliƫfletters in een betonnen klinker. Laten zitten. Trotse geschiedenis. Want niet alleen hebben wij er als Brabantse stroomverbruikers bij het door elkaar husselen van de de elektriciteitsbedrijven enorm op toegelegd, ik weet zeker dat een storing van deze omvang bij de PNEM nooit zou zijn voorgekomen.

Wie een precedent kan aanwijzen, krijgt van mij  een cadeaubon van 20 euro. Wel nauwkeurig specificeren, graag. En overmacht door zoiets als oorlogsomstandigheden of watersnood maakt de melding natuurlijk ongeldig.

Nog eens ‘n keer: weg met de privatisering en ontkoppeling van openbare nutsbedrijven.

En aan het einde van dit jaar natuurlijk geen bonussen. Liever nog: nooit meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten