dinsdag 16 november 2010

Kaviaarlepeltje

Volgens de restaurantgids Lekker hebben  de Nederlandse eettenten een moeilijk jaar achter de rug en niet alleen door de huis-tuin-en-keuken-crisis (en de onevenredige prijsverhogingen van de hohoreca sinds de komst van de euro, voeg ik er zelf aan toe).

Zo werd het ** restaurant De Leest in het Gelderse Vaassen bestolen door een gast die ‘op rekening’ een peperdure Meursault *) bestelde, maar natuurlijk niet betaalde. In De Zwetheul te Schipluiden drukte iemand een porseleinen kaviaarlepeltje achterover.

Mijn voorkeur gaat gelukkig uit naar snert, met een ouwe Bokma (al wordt die niet meer vanuit Leeuwarden met sleperskarren aangevoerd) of oude Blankenheym, voorheen ‘met de baard’. Of, zoals die van mijn zwager: een malse biefstuk met goed doorbakken frieten.

En ik gun die zak z’n lol met dat kaviaarlepeltje.

*)De witte wijnen van Meursault behoren tot de beste en duurste van Frankrijk.

1 opmerking:

  1. estherouwehand Esther Ouwehand twittert:
    Aan de aardige koks van het Tweede Kamerrestaurant: de vega-erwtensoep is super, dank!

    BeantwoordenVerwijderen