donderdag 13 augustus 2009

Mooi koninklijk foto-onderwerp

Koning Albert van België is met zijn echtgenote, Paola, gesignaleerd op een 27 meter lang jacht. Het blijkt een nieuwe aanwinst (de koning had al een 'bootje', dat door kenners de Ferrari van de zee werd genoemd), waarvoor Albert 4,6 miljoen euro heeft betaald. De permanente bemanning bestaat uit vijf militairen die door het Belgische ministerie van defensie worden betaald, zo meldt NRC op gezag van het weekblad Le Soir Magazine.

albert Foto's van Le Roi Joyeux op zijn nieuw jacht? Geen foto's. Mediacode? Geen mediacode. Zouden media enig risico lopen bij publicatie van zo'n foto? Neen. want in het algemeen belang om de hypocrisie van de Belgische vorst te illustreren. Immers,  tijdens zijn tv-toespraak op 21 juli, de nationale feestdag in België, haalde Albert II nog fel uit naar het „toenemend materialisme in de samenleving” en hield hij een gloedvol pleidooi voor „meer ethiek op economisch en financieel vlak”.

Let op de openstaande deur achter de koning, tijdens zijn recente tv-toespraak. Die is om des te sneller naar zijn nieuwe jacht te kunnen rennen - zo snel als zijn oude benen dat toelaten.

1 opmerking:

  1. Tsja, ik zag die open deur ook al, maar dankzij de schrijver kan ik 'm niet meer intrappen....

    BeantwoordenVerwijderen